Babylounge til Longyearbyen

Som en del av den årlige Kunstpause (www.kunstpause.no) blir det et flott tilbud for de aller minste barna! Army of Mothers Babylounge åpner fredag 9. november kl 12.30 i Longyearbyen Kulturhus i andre etasje. Ta med de minste (babyer fra 0-18 mnd) og bli med på en sanselig kunstopplevelse!

Velkommen inn i en eventyrlig sanseverden!


Babylounge er en avgrenset, harmonisk sone hvor foreldre og barn kan få en fin kunstopplevelse sammen. Den består av en interaktiv installasjon av lyder, taktile objekter og vakkert lysspill tilpasset barn fra ca 0 – 18 måneder.

Et nyfødt barn orienterer seg etter foreldrenes stemmer og foreldrene bruker instinktivt stemmene sine til å roe og trygge barnet. Lydene i Babylounge er basert på opptak av forskjellige småbarnsmødre som synger, nynner eller snakker med sine barn.

Mellom 0-18 måneder skjer en fascinerende utvikling for barnet. Det er mye å lære seg og store utfordringen for den lille, fra å ligge på magen og løfte opp hodet, til å lære seg å snu seg fra mage til rygg, og fra rygg til mage. Etter hvert vil barnet snu seg rundt sin egen akse, åle seg fremover, deretter knekke koden for å komme seg opp på knærne, for siden tørre å reise seg opp og endelig få kontroll nok til å gå.

Babylounge er laget for å stimulere barnets nysgjerrighet, og for å rette oppmerksomheten mot hvordan barna kan berike kunst- og musikkopplevelsen for de voksne gjennom sin utforskning av verden. Jeg håper de voksne tar seg tid til å ”se barnet” og lar det lede an utforskningen av rommet, elementene og lydene. Se også an om barnet er i form til alle inntrykkene, eller om hun trenger en pause. Jeg håper også Babylounge kan inspirere de voksne til å være aktivt deltagende og engasjerte i barnas utvikling. Kanskje får dere ideer til å lage egne elementer og finne på aktiviteter dere kan gjøre sammen? Det er travle dager og man har tilmålt tid sammen, det er vel verdt å bruke denne tiden godt, med oppriktig fokus og tilstedeværelse.

Vi er heldige som lever i et fredelig land med gode forhold og ordninger som nybakte foreldre. Jeg håper at vi klarer å være oss bevisste dette og samtidig kan vise solidaritet og omtanke til andre som ikke har så gode hverdager og som ikke har de samme muligheter og forutsetninger for barnet sitt.

Tilslutt håper jeg dere får en fin opplevelse sammen!

ÅPNINGSTIDER:

Vernissage fredag 9. november kl. 12.30.
Alle velkomne!
Servering av melk og kjeks 🙂

Fredag: kl. 12.30 – 18.00
Lørdag: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: kl. 14.00 – 18.00

Om Aggie Peterson
Army of Mothers er et prosjekt skapt av Aggie Peterson, kjent fra pop-duoen Frost. Hun jobber daglig med elektronisk musikk, og hun jobber som låtskriver for egne prosjekter og for andre artister, komponerer musikk for film, produksjon for Barne-tv og hun har også erfaring som prosjektleder for Ordkalotten og andre kulturprosjekter.

Medvirkende
Ann-Jorunn Pedersen (scenografi, kreativ håndtverker)
Kai Bårdsen (scenografi, kreativ håndtverker)
Tor Åge Vorren (grafisk design)
Kyrre Fledsberg (Rigging, teknisk, lys, lyd)
Jim Mari Johansen (Rigging)

Takk til:
Per Martinsen
Amber Maya Peterson
Eva Grøndal
Barne-fysioterapeuter og Barne-ergoterapauter, Rehabiliteringstjensten, Tromsø Kommune v/ Tone E. Isaksen, Nina Henriksen og Trine Nilsen.
Longyearbyen Lokalstyre v/Roger Z. Ødegård
Trine Hild Blixrud
Kuan Chi Hau
Merethe Elise Olsen
Mona Yri
Mariann Sjøberg
Mine fantastiske venner og familien min.
Andre gode hjelpere på veien!

En spesiell takk til mødre som har bidratt med stemmer:
Anniken Romuld, Tonje Bergmo, Natsuki Strømsvik, Natalia Garcia, Elisabeth Martinsen, Elena Shubina, Johanne Svihus, Lene McNair, Anisha Ahmed, Line Sommerfeldt og Elle Márjá Eira.

A
lle foto: Knut Jenssen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s